English

O agenciji

   vremevodevarstvo okoljanaravapodnebne spremembepotresizrak
ARSO > narava > živali > označitev
Narava

Vrste oznak

Zaprt obroček

je industrijsko izdelan in brezšivno sklenjen, ima enkratno trajno berljivo kodo in ni na noben način spremenjen. Je take velikosti in tako izdelan, da ne poškoduje ptice, da ga ptica ne more poškodovati in ga ni mogoče odstraniti z živali, ko njena noga povsem zraste, ne da bi pri tem poškodovali obroček ali nogo živali.

Mikročip

mora ustrezati standardoma ISO 11784:1996(E) in 11785:1996(E). Koda, ki je vgrajena v mikročip, mora biti trajno berljiva, nespremenljiva in sestavljena iz petnajstmestnega števila. Posamezni mikročipi morajo biti do namestitve v žival sterilno pakirani.

Odprt obroček

je industrijsko izdelan, ima enkratno trajno berljivo kodo in ni na noben način spremenjen. Izdelan je na način, da se ga lahko sklene le enkrat oziroma da pri poskusu razklenitve poči. Odprt obroček je take velikosti in tako izdelan, da ne poškoduje živali in ga žival ne more poškodovati.

Genski material

Deponiranje genskega materiala za molekularno genske analize je poleg namestitve ene izmed trajnih oznak obvezno za vse osebke vrst iz reda papig (Psittaciformes), ki so določene v prilogi A Uredbe Sveta (ES) 338/97, reda ujed (Falconiformes) in reda sov (Strigiformes). Odvzem genskega materiala se izvaja, ko osebek zraste do take velikosti, da mu ni več mogoče sneti trajne oznake v obliki obročka.

Kontakt

Agencija RS za okolje
Vojkova 1b
1000 Ljubljana, Slovenija
Tel: +386 (0)1 4784 000
Fax: +386 (0)1 4784 052
gp.arso@gov.si

Izpostavljene vsebine

Generalni direktor
Novice
Strateški dokumenti
Katalog informacij javnega značaja
Obvestila
Razpisi
Javna naznanila

 

Okoljski znaki
EU sofinancira
Laboratorij
Knjižnica
Uradne ure
Kje smo

Povezave

Vlada Republike Slovenije
Ministrstva
Vladne službe
Državni zbor
E-uprava
© Agencija Republike Slovenije za okolje
Omejitev odgovornosti
O spletnih straneh ARSO