English

O agenciji

   vremevodevarstvo okoljanaravapodnebne spremembepotresizrak
ARSO > o agenciji > novice
O agenciji
RSS

25. avgust 2016

Potresna ogroženost stavb in scenarij posledic potresa za izbrano lokacijo potresa v Sloveniji

Spletni aplikaciji za oceno potresne ogroženosti stavb in hitro odločanje v primeru potresa

Aplikacijo za oceno potresne ogroženosti stavb, s pomočjo katere lahko vsak oceni, kako potresno odporna je stavba, v kateri živi, so izdelali Zavod za gradbeništvo Slovenije, Agencija RS za okolje in Inštitut za vodarstvo v sodelovanju z Upravo za zaščito in reševanje, ki je bila naročnik projekta Ocena potresne ogroženosti Slovenije (POTROG).

Druga aplikacija pa je organom za zaščito in reševanje v pomoč za hitro odločanje v primeru potresa. Z njeno pomočjo lahko ocenijo število poškodovanih stavb in število ljudi v teh stavbah. Oceno je mogoče narediti za dejanski potres ali pa za scenarij z izbrano lokacijo nadžarišča in stopnjo intenzitete.

24. avgust 2016

Poznavanje vremena za varno letenje

Agencija RS za okolje sodeluje 27. 8. 2016 na prireditvi Fly-in 2016, ki jo za letalce organizira Letalski klub Šentvid pri Stični, s predavanjem o vremenu za letalce.

Letalski meteorolog – inštruktor bo predstavil meteorološke informacije, ki naj bi jih ljubiteljski piloti pregledali, preden se odpravijo na polet. Dobra priprava in podrobna seznanitev z vremenskimi razmerami je eden od osnovnih pogojev za varno izvedbo poleta.

ARSO zaposluje tudi letalske meteorologe, ki vsak dan pripravljajo meteorološke informacije za letalce in prispevajo k varnemu, nemotenemu in gospodarnemu odvijanju zračnega prometa v slovenskem zračnem prostoru.

23. avgust 2016

Vreme letošnjega poletja

Meteorološko poletje (junij, julij, avgust) 2016 si bomo zapomnili po razmeroma hitri in pogosti menjavi sončnih in nestanovitnih obdobij. Ekstremne vročine ni bilo, temperature so se dvignile do največ 35 stopinj C, pa še to le izjemoma in redkokje (na Goriškem). Poletnih krajevnih neurij je bilo ob takem tipu vremena po Sloveniji razmeroma precej. Predvsem so bili ob nevihtah dokaj pogosti močni nalivi in sunki vetra, ponekod pa je padala tudi toča.

Kontakt

Agencija RS za okolje
Vojkova 1b
1000 Ljubljana, Slovenija
Tel: +386 (0)1 4784 000
Fax: +386 (0)1 4784 052
gp.arso@gov.si

Izpostavljene vsebine

Generalni direktor
Novice
Strateški dokumenti
Katalog informacij javnega značaja
Obvestila
Razpisi
Javna naznanila

 

Okoljski znaki
EU sofinancira
Laboratorij
Knjižnica
Uradne ure
Kje smo

Povezave

Vlada Republike Slovenije
Ministrstva
Vladne službe
Državni zbor
E-uprava
© Agencija Republike Slovenije za okolje
Omejitev odgovornosti
O spletnih straneh ARSO