English

O agenciji

   vremevodevarstvo okoljanaravapodnebne spremembepotresizrak
ARSO > vreme > napovedi in podatki
Vreme

Biometeorološka napoved

Nedelja, 21. september 2014, ob 18. uri

Napoved vpliva vremena na počutje

Vremenski vpliv bo obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. V noči na torek bo obremenitev oslabela, okrepljeni bodo ostali le nekateri bolezenski znaki. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in zdravil ter večjo previdnost.

Napoved UV indeksa

UV indeks ob jasnem vremenu po nižinah doseže 5 in v gorah 5,5.V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

Napoved koncentracije cvetnega prahu v zraku

V daljših suhih obdobjih bo v zraku do srednje visoka koncentracija cvetnega prahu ambrozije in srednje visoka koncentracija nizko alergogenega cvetnega prahu kopriv. V zraku je visoka koncentracija spor gliv.

V Primorju bo v obdobjih suhega vremena obremenjenost zraka s cvetnim prahom koprivovk (kopriva in krišina) in ambrozije nizka. Sezona pojavljanja težav zaradi ostalih vrst cvetnega prahu se je za letos iztekla.

Napoved obremenjenosti zraka s cvetnim prahom je sestavljena v sodelovanju med ARSO in NLZOH

Kontakt

Agencija RS za okolje
Vojkova 1b
1000 Ljubljana, Slovenija
Tel: +386 (0)1 4784 000
Fax: +386 (0)1 4784 052
gp.arso@gov.si

Izpostavljene vsebine

Generalni direktor
Novice
Strateški dokumenti
Katalog informacij javnega značaja
Obvestila
Razpisi
Javna naznanila

 

Okoljski znaki
EU sofinancira
Laboratorij
Knjižnica
Uradne ure
Kje smo

Povezave

Vlada Republike Slovenije
Ministrstva
Vladne službe
Državni zbor
E-uprava
© Agencija Republike Slovenije za okolje
O spletnih straneh ARSO