English

O agenciji

   vremevodevarstvo okoljapodnebne spremembepotresizrak
ARSO > vode > napovedi
Vode

Hidrološko stanje in napoved

Petek, 19. julija 2024, ob 8. uri

Reke po Sloveniji ohranjajo ustaljeno vodnatost oziroma počasi upadajo. Prevladuje mala vodnatost rek, srednje vodnate so le manjše reke na severozahodu države, posamezne manjše kraške reke v porečjih Ljubljanice in Krke ter Drava in Mura.

Danes popoldan in v noči na soboto ter v soboto dopoldan bodo ob krajevnih plohah in nevihtah hitro narasle zlasti manjše reke in hudourniki v več delih države, ki se ob tem lahko tudi razlijejo. Večja verjetnost za ta pojav je danes na severozahodu Slovenije, v soboto pa tudi v severni in osrednji Sloveniji. V noči na soboto in v soboto zjutraj lahko poplavljajo predvsem manjše reke severne in osrednje Slovenije. Ob tem bo verjetno zastajanje padavinske in zaledne vode.

Jutranja temperatura rek je bila med 7 in 26 °C. Bohinjsko jezero je imelo zjutraj slabih 23 °C, Blejsko jezero pa dobrih 25 °C. Morje v Kopru je imelo zjutraj 25 °C.Napoved hidrološka za dan1 - slika


Napoved hidrološka za dan2 - slika

 
Opombe:

V primeru napovedi obeh tipov poplavnega dogodka na istem območju, barva območja opredeljuje tip dogodka z višjo stopnjo nevarnosti.

Opis stopenj nevarnosti in možnih učinkov [pdf, 177.3 KB]

Zemljevid z imeni območij [png, 259.4 KB]

Zaradi narave procesov ni mogoče napovedati in pravočasno izdati opozoril za vse nevarne okoljske dogodke, prav tako lahko prihaja do odstopanj napovedi in opozoril od dejanskega razvoja dogodkov. Več...

Kontakt

Agencija RS za okolje
Vojkova 1b
1000 Ljubljana, Slovenija
Tel: +386 (0)1 4784 000
gp.arso@gov.si

Izpostavljene vsebine

Novice
Katalog informacij javnega značaja
Razpisi
Javna naznanila
Izjava o dostopnosti

 

Okoljski znaki
EU sofinancira
Laboratorij
Knjižnica
Uradne ure
Kje smo

Povezave

Vlada Republike Slovenije
Ministrstva
Vladne službe
Državni zbor
E-uprava
© Agencija Republike Slovenije za okolje
Omejitev odgovornosti
O spletnih straneh ARSO