English

O agenciji

   vremevodevarstvo okoljapodnebne spremembepotresizrak
ARSO > vode > napovedi
Vode

Hidrološko stanje in napoved

Petek, 9. junija 2023, ob 8. uri

Po včerajšnjem porastu manjših rek in razlivanju hudournikov v več delih države, reke in manjši vodotoki povečini upadajo, zmerno naraščata le Mura in Ledava v spodnjem toku. Vodnatost večine rek je srednja, Mura, Krka s pritoki in Ledava pa ohranjajo velike pretoke.

Danes bodo reke še naprej počasi upadale ali pa bo njihova vodnatost ustaljena, pretoki večine rek bodo ostali srednji. Tudi danes popoldan lahko ob krajevno močnejših padavinah ob nevihtah hitro in močno narastejo posamezni manjši vodotoki in hudourniki v več delih države in se razlijejo. Možno je tudi poplavljanje zaradi zastajanja padavinske in zaledne vode. Ob koncu tedna bo vodnatost večine rek ostala srednja, le posamezne reke zlasti v vzhodni in južni Sloveniji lahko prehodno narastejo do velikih pretokov. Ob predvidenih nevihtah bodo močneje narasli predvsem manjši vodotoki.

Jutranja temperatura večine rek je bila med 8 in 18 °C, morje v Kopru pa ima dobrih 22 °C.Napoved hidrološka za dan1 - slika


Napoved hidrološka za dan2 - slika

 
Opombe:

V primeru napovedi obeh tipov poplavnega dogodka na istem območju, barva območja opredeljuje tip dogodka z višjo stopnjo nevarnosti.

Opis stopenj nevarnosti in možnih učinkov [pdf, 177.3 KB]

Zemljevid z imeni območij [png, 259.4 KB]

Zaradi narave procesov ni mogoče napovedati in pravočasno izdati opozoril za vse nevarne okoljske dogodke, prav tako lahko prihaja do odstopanj napovedi in opozoril od dejanskega razvoja dogodkov. Več...

Kontakt

Agencija RS za okolje
Vojkova 1b
1000 Ljubljana, Slovenija
Tel: +386 (0)1 4784 000
gp.arso@gov.si

Izpostavljene vsebine

Novice
Katalog informacij javnega značaja
Razpisi
Javna naznanila
Izjava o dostopnosti

 

Okoljski znaki
EU sofinancira
Laboratorij
Knjižnica
Uradne ure
Kje smo

Povezave

Vlada Republike Slovenije
Ministrstva
Vladne službe
Državni zbor
E-uprava
© Agencija Republike Slovenije za okolje
Omejitev odgovornosti
O spletnih straneh ARSO