English

O agenciji

   vremevodevarstvo okoljapodnebne spremembepotresizrak
ARSO > vode > napovedi
Vode

Hidrološko stanje in napoved

Sobota, 10. junija 2023, ob 8. uri

Reke, ki so včeraj zvečer v severovzhodni Sloveniji narasle in pri tem prehodno dosegle velike pretoke že upadajo, vodnatost večine rek po državi pa je ostala srednja in povečini nespremenjena.

Danes bodo reke še naprej počasi upadale ali pa bo njihova vodnatost ustaljena, pretoki večine rek bodo ostali srednji. Tako kot prejšnje dni lahko tudi danes popoldan in zvečer ob krajevno močnejših nevihtah hitro in močno narastejo posamezni manjši vodotoki in hudourniki v več delih države in se pri tem razlijejo. Ob tem je verjetno poplavljanje zaradi zastajanja padavinske in zaledne vode. Največ možnosti za ta pojav bo danes čez dan v zahodni, zvečer in ponoči pa spet v vzhodni Sloveniji. V nedeljo bodo reke v večjem delu države prehodno upadale, v noči na ponedeljek, pa zlasti v vzhodni in južni Sloveniji, ponovno narasle. Vodnatost večine rek bo ostala srednja, le posamezne reke zlasti v vzhodni in južni Sloveniji lahko prehodno narastejo do velikih pretokov. Ob predvidenih nevihtah bodo močneje narasli predvsem manjši vodotoki. V ponedeljek bodo reke večinoma upadale.

Jutranja temperatura rek je bila med 7 in 18 °C, morje v Kopru pa ima 23 °C.Napoved hidrološka za dan1 - slika


Napoved hidrološka za dan2 - slika

 
Opombe:

V primeru napovedi obeh tipov poplavnega dogodka na istem območju, barva območja opredeljuje tip dogodka z višjo stopnjo nevarnosti.

Opis stopenj nevarnosti in možnih učinkov [pdf, 177.3 KB]

Zemljevid z imeni območij [png, 259.4 KB]

Zaradi narave procesov ni mogoče napovedati in pravočasno izdati opozoril za vse nevarne okoljske dogodke, prav tako lahko prihaja do odstopanj napovedi in opozoril od dejanskega razvoja dogodkov. Več...

Kontakt

Agencija RS za okolje
Vojkova 1b
1000 Ljubljana, Slovenija
Tel: +386 (0)1 4784 000
gp.arso@gov.si

Izpostavljene vsebine

Novice
Katalog informacij javnega značaja
Razpisi
Javna naznanila
Izjava o dostopnosti

 

Okoljski znaki
EU sofinancira
Laboratorij
Knjižnica
Uradne ure
Kje smo

Povezave

Vlada Republike Slovenije
Ministrstva
Vladne službe
Državni zbor
E-uprava
© Agencija Republike Slovenije za okolje
Omejitev odgovornosti
O spletnih straneh ARSO