English

O agenciji

   vremevodevarstvo okoljapodnebne spremembepotresizrak
ARSO > vode > napovedi
opozorila
Vode

Hidrološko stanje in napoved

Četrtek, 20. junija 2024, ob 8. uri

V večjem delu države reke zelo počasi upadajo ali pa je njihova vodnatost ustaljena. Zaradi taljenja snega v visokogorju reke s povirji v alpskem svetu ohranjajo ustaljeno vodnatost, ki se čez dan prehodno nekoliko poveča. Vodnatost večine rek je srednja, vse več rek v jugozahodni Sloveniji in v Pomurju ima malo vodnatost. Drava in Mura zaradi povečanega dotoka iz Avstrije še ohranjata velike pretoke.

Danes in v prihodnjih dneh bodo reke še naprej počasi upadale, v soboto popoldan in v noči na nedeljo pa lahko predvsem reke v alpskem svetu prehodno zmerno narastejo. Večina rek bo ohranjala srednjo vodnatost, vse več rek zlasti na Primorskem in v Pomurju pa bo imelo malo vodnatost. Drava in Mura bosta zaradi taljenja snega v avstrijskih Alpah še nekaj dni ohranjali velike pretoke.

Jutranja temperatura rek je med 7 in 21 °C. Najhladnejše so reke v severozahodni Sloveniji in ob kraških izvirih, najtoplejše pa v Pomurju. Bohinjsko jezero ima 13 °C, Blejsko 21, morje ob slovenski obali 25 °C, čez dan pa se še nekoliko ogreje.Napoved hidrološka za dan1 - slika


Napoved hidrološka za dan2 - slika

 
Opombe:

V primeru napovedi obeh tipov poplavnega dogodka na istem območju, barva območja opredeljuje tip dogodka z višjo stopnjo nevarnosti.

Opis stopenj nevarnosti in možnih učinkov [pdf, 177.3 KB]

Zemljevid z imeni območij [png, 259.4 KB]

Zaradi narave procesov ni mogoče napovedati in pravočasno izdati opozoril za vse nevarne okoljske dogodke, prav tako lahko prihaja do odstopanj napovedi in opozoril od dejanskega razvoja dogodkov. Več...

Kontakt

Agencija RS za okolje
Vojkova 1b
1000 Ljubljana, Slovenija
Tel: +386 (0)1 4784 000
gp.arso@gov.si

Izpostavljene vsebine

Novice
Katalog informacij javnega značaja
Razpisi
Javna naznanila
Izjava o dostopnosti

 

Okoljski znaki
EU sofinancira
Laboratorij
Knjižnica
Uradne ure
Kje smo

Povezave

Vlada Republike Slovenije
Ministrstva
Vladne službe
Državni zbor
E-uprava
© Agencija Republike Slovenije za okolje
Omejitev odgovornosti
O spletnih straneh ARSO