English

O agenciji

   vremevodevarstvo okoljapodnebne spremembepotresizrak
ARSO > vode > napovedi
Vode

Hidrološko stanje in napoved

Četrtek, 21. septembra 2023, ob 8. uri

Večina rek po Sloveniji ima malo in ustaljeno vodnatost. Mura in posamezne reke v severozahodnem ter osrednjem delu Slovenije imajo srednjo vodnatost, ki se zmanjšuje.

Danes čez dan bodo reke v zahodni, južni in deloma osrednji Sloveniji pričele naraščati, na teh območjih bodo naraščale predvsem manjše reke in hudourniški vodotoki. Večje reke na tem območju ter reke v vzhodni polovici Slovenije bodo še ohranjale še ustaljeno vodnatost. Podobne hidrološke razmere se bodo nadaljevale tudi jutri dopoldan.

Jutri popoldan in v noči na soboto bo ob nevihtah z nalivi možno hitro naraščanje in razlivanje hudourniških vodotokov in manjših rek. Verjetnost za ta pojav bo manjša v severovzhodni Sloveniji. Poplavi lahko tudi padavinska in zaledna voda. V soboto se bo naraščanje rek še nadaljevalo, predvidoma bo najbolj izrazito v vzhodnem delu države.

Jutranja temperatura večine rek je med 8 in 19 °C. Morje ob slovenski obali ima 24,5 °C.Napoved hidrološka za dan1 - slika


Napoved hidrološka za dan2 - slika

 
Opombe:

V primeru napovedi obeh tipov poplavnega dogodka na istem območju, barva območja opredeljuje tip dogodka z višjo stopnjo nevarnosti.

Opis stopenj nevarnosti in možnih učinkov [pdf, 177.3 KB]

Zemljevid z imeni območij [png, 259.4 KB]

Zaradi narave procesov ni mogoče napovedati in pravočasno izdati opozoril za vse nevarne okoljske dogodke, prav tako lahko prihaja do odstopanj napovedi in opozoril od dejanskega razvoja dogodkov. Več...

Kontakt

Agencija RS za okolje
Vojkova 1b
1000 Ljubljana, Slovenija
Tel: +386 (0)1 4784 000
gp.arso@gov.si

Izpostavljene vsebine

Novice
Katalog informacij javnega značaja
Razpisi
Javna naznanila
Izjava o dostopnosti

 

Okoljski znaki
EU sofinancira
Laboratorij
Knjižnica
Uradne ure
Kje smo

Povezave

Vlada Republike Slovenije
Ministrstva
Vladne službe
Državni zbor
E-uprava
© Agencija Republike Slovenije za okolje
Omejitev odgovornosti
O spletnih straneh ARSO